Interpretacijske vožnje e-biciklima

Turistička zajednica općine Matulji će, pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i TZ Kvarnera, te u suradnji sa tvrtkom Partenca iz Matulja i Magic Sole iz Kastva i njihovim licenciranim bike vodičima, u mjesecu lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu održati interpretacije vožnje e-biciklima za turiste i njihove domaćine na četiri jezika. Vožnje imaju rekreacijsko-edukativni karakter, a cilj je upoznati goste koji borave na našem području kao i njihove domaćine sa prirodnim ljepotama, povijesnom i kulturnom baštinom te velikim potencijalom naše općine kao biciklističke destinacije. U sklopu vožnji biti će prezentirani i proizvodi naših OPG-ova i proizvođača.
 
Interpretacijske vožnje izvoditi će se srijedom, neovisno o vremenskim prilikama, počevši sa 07. lipnja od 16 - 20 sati i to za deset osoba za koje su osigurane i bicikle uz prethodnu prijavu na e-mail: tzmatulji@tzmatulji.hr najkasnije do utorka do 12 sati.
 
Vožnje su organizirane pod vodstvom licenciranih vodiča, te pratnje za tehničku podršku. Na određenim točkama biti će prezentirane zanimljivosti pojedinog područja
na četiri jezika: hrvatski, engleski, njemački i talijanski.
Interpretacijske vožnje koje će se predstavit su:
ZVONEJSKE NJIVI I LISINA – ZAŠTIĆENI KRAJOLICI
ONE SU HODILE
TRAMONTANA
SAKA NOĆ IMA SVOJU MOĆ
MUNE I ŽEJANE
ANTIČKE UTVRDE MATUJSKOG ZALEĐA
UZ RAPALSKU GRANICU I OSTATKE VOJNIH UTVRDA I OBJEKATA
SKRIVENI BISERI NAŠE PROŠLOSTI
 
Mjesto polaska je Gostiona "Mala riba", odnsono bivša Oštarija "Zlatno krilo" na adresi Ul. 43. istarske divizije 22a.