¨V LISINU KO NEKAD¨

Nedjelju, 12. svibnja 2024. godine ispred planinarskog doma ‘Stanko Jurdana" održati će se veliki koncert Maura Staraja & La Bande, predstava i aktivnosti za djecu, uz neizostavnu podjelu besplatnog fažola, a sve kako bi se potaknulo dolazak mladih "v Lisinu ko nekad".

Poticaj za organizaciju ovakvog događanja je nostalgija koju velik broj stanovnika našeg kraja osjeća prema prvomajskim proslavama na ovom kultnom mjestu. Na Lisini se roštiljalo, sviralo i pjevalo te se mnogi i danas sa smiješkom na licu prisjećaju uspomena na ovo doba. Danas je dio doma obnovljen i Lisini se polako vraća stari sjaj, a event koji se je prigodno trebao održati vikend nakon obilježavanja Međunarodnog praznika rada zbog vremenskih uvjeta premješten je na 12. svibnja 2024. godine. Na svom koncertu, Staraj će premijerno izvesti i novu pjesmu, posvećenu upravo Lisini i svim lijepim trenutcima iz mladosti koji ga vežu uz ovo mjesto: "Prva asocijacija na Lisinu za me je prekrasno djetinjstvo i neopterećena mladost. Imel san tu sreću da pripadan generacije ka je provodila vreme na oven meste, a va današnje vreme imamo dva izbora – moremo kukat ili konačno neč menjat. Naša je dužnost i zadaća da mladi navadimo ke su prave vrednosti života, one ke smo mi vadili upravo v Lisine. To su druženje, zajedništvo i provođenje vremena va prirode, z judi keh voliš. Dugo let mi je ovo bila želja, a drago mi je da se konačno realizira i da će naša muzika odzvanjat Lisinun. Nastavimo tako i daje i pripejajmo gore našu decu!”

Tijekom cijelog dana, točnije od 10:00 do 19:00 sati, svi zainteresirani moći će uživati u bogatom programu za sve generacije. Već od jutra, najmlađi će moći uskočiti u veliki gumeni grad. U 12:00 kreće podjela 500 porcija tradicionalne prvomajske hrane – fažola te jednog pića po osobi. U 13:30 kreće predstava za djecu i odrasle "Famozni cirkus Marka Klauna”, a od 15:00 do 17:00 sati slijedi zabava uz nastup Maura Staraja & La Bande.