Dobro došli u Matulje

Dobro došli u Matulje zeleno-plavo zaleđe Opatijske rivijere, povijesnu razmeđu putova i mjesto odmora modernog turizma. Ovdje su u prošlosti mlekarice hodale stoljetnim putovima, zvončari tjerali zimu i nagovještali proljeće, a ugledni putnici dolazili vlakom na Opatijsku rivijeru.
 
Danas, zvončari i dalje nastavljaju svoj ritualni ophod dok se prošlost isprepliće s novim dobom u kojemu su Matulji sve traženija destinacija za bijeg od svakodnevice i odmak od užurbanog načina života u izvrsno uređenim smještajnim objektima za odmor.
Na željezničkom kolodvoru Matulji – jednom od najslikovitijih zdanja ove vrste u ovim krajevima – osjetite kako je bilo putovati na Opatijsku rivijeru u prvim danima turizma, a zatim se počastite izvrsnom marendom u jednom od ugostiteljskih objekata.
Posjetite sva naselja u općini, uživajte u pogledima, osjetite dah prošlih vremena, kušajte specijalitete lokalne kuhinje, zaputite se putem mlekarica, te otkrijte puteve tradicionalnog ophoda zvončara, a za vrijeme karnevala ne propustite smotru zvončara u centru mjesta.  
Pridružite nam se na tematskim pješačkim i biciklističkim turama koje će vam otkriti povijest ovog kraja, ne propustite koncerte i kazališne predstave u Matuljsom amfiteatru, a zimi doživite čaroliju Adventa i Božića uz bogat prigodni program.