JAZZ NA NJIVAH

Subota 11.5. u 16 h - Bruno Krajcar feat. Denis Razumović Razz
Nedjelja 12.5. u 16 h - JazzIstra Orchestra & Barbara Munjas sviraju Kud Idijote
Lokacija: Zvonejske njivi (Zvoneća, Općina Matulji)
Ulaz je slobodan.
Festival "Jazz na njivah" manifestacija je koja je svakom godinom sve prepoznatljivija, a od svojih začetaka 2021. godine prerasla je u pravu višednevnu festivalsku priču. Ove godine održava se četvrti po redu niz koncerata Jazz na njivah - dva su koncerta početnih godina održala braća Vedran i Zvjezdan Ružić da bi treće godine gostovao eminentni trio Matije Dedića te kvartet Dina Ivelje.
Posebnost manifestacije je sama lokacija - selo Zvoneća u zaleđu Opatije i Matulja koje skriva višestoljetni njegovan lokalitet njiva i vinograda od niza "prezidi i lehi” koje ljudi i danas obrađuju. Zvonejske njive kao fenomen našega kraja u sebi sadrže i idealnu travnatu pozornicu za održavanje koncerata koju je prepoznao organizator Vedran Ružić. Uz zvukove jazza i autohtone sorte vina jarbola lokalnog OPG-a, posjetitelji uživaju na originalnoj prirodnoj pozornici do koje došeće brojna publika i to od najmlađih do najstarijih, avanturisti i šetači, domaći i gosti.
Ove godine festival „Jazz na njivah" održava se 11. i 12. svibnja, a tematski je usmjeren na kvalitetnu glazbu priznatih istarskih i liburnijskih etno i jazz glazbenika. Prvog dana nastup će održati istarski glazbenik Bruno Krajcar uz pratnju saksofoniste Denisa Razumovića Razza. Bruno Krajcar je etablirani glazbenik sa etno izričajem koji će u selu Zvoneća napraviti koncert za pamćenje izvedbom svojih autorskih skladbi. Drugog dana koncert će održati JazzIstra Orchestra koji svojom kvalitetom i desetogodišnjim postojanjem stvara izvanrednu glazbu u kojemu je uključena suradnja 18 glazbenika iz cijele Istre te s područja Liburnije. JazzIstra Orchestra počastit će nas jedinstvenim programom pjesama iz opusa Kud Idijota u vlastitim punk-jazz aranžmanima s vokalom karizmatične primorsko-istarske glazbenice Barbare Munjas.