Matuljske ljetne večeri

Manifestacija "Matuljske ljetne večeri - Tramontana će vas ofriškat” održava se u Matuljima od 1995. godine. Do izgradnje Amfiteatra, 2016. godine, predstave, kino projekcije, koncerti i druga zabavna, kulturna i sportska događanja održavala su se na Trgu ispred općine, na gornjem igralištu i ispred Hangara. Amfiteatar je danas nezaobilazno mjesto za kulturna zbivanja u kojem i publika i izvođači uživaju, a Tramontana, vjetar po kojem smo posebni, svakoj izvedbi u Amfitetaru daje poseban dašak. Dašak toliko potrebne ljetne svježine, ali i dašak ugode koja garantira "guštanje" u priredbama u samom centru Matulja.

"Guštanje” će početi već 08. lipnja sa svečanostima povodom 120 godina rođenja Drage Gerevaisa -  "Na šterne” i to 8.6. u 20 sati u Lipi, 15.6. na Škrapnoj i 29.6. na Kaliće u Rukavcu.Lipanj nastavljamo u dječjem tonu, pa će se moći čuti učenike glazbenog odijela pri OŠ. "M. Brozović” Kastav koji pohađaju škole na području općine Matulji, kao i vidjeti što su učenici škole Matulji pripremili za svoju završnu priredbu. Slijedi koncert KUD-a Učka iz Matulja "Zakantajmo, zatancajmo, kako su nas vadili” i koncert "30 let duše” Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš, koja se nakon pet godina odstupanja sa scene upravo u Matuljima ponovno javlja svojoj publici koja je tako željno iščekuje.
Srpanj počinjemo nagrađenom predstavom "Kronika seoske ljubavi” Teatra Rugantino, a svakog tjedna, sve do 24.8. u Matuljskom Amfiteatru biti će zabavno i za svakoga ponešto: Koncert Udruge Domoljub 1909. iz Rukavca, koncert Maura Staraja i La Bande i njegovih gostiju, predstava "Sex i glad” Tarika Filipovića, koncert klape Skalin, Večer Udruge umirovljenika, koncert grupe Detour, Goran Vinčić - Vinča Show, a posebno nas veseli "Party lokalnih okusa” 02.08., kada će se uz Night Express moći konzumirati same "dobrice” naše općine. Vrhunac događanja koncert je zbora Perpetuum Jazzile i to 11.8.

Na Štacijonu će se održati Jerry Ricks Blues Festival i to 16.7., a na šetalištu ispred škole biti će i koncert "Mački pod Učkun” (Zvjezdan Ružić, Vedran Ružić, Spartaco Črnjarić, Franjo Črnjarić, Duško Jeličić Dule…).

Na krovu dvorane, od 20.-22.7. očekuju vas odlični filmovi History film festivala. 

Općina Matulji i Turistička zajednica općine Matulji vesele se ljetu i priredbama, te vremenu koje ćemo provesti zajedno i planirati nove događaje.