12.RALLY MAŠKARANIH OKTANACA HALUBJE-LIBURNIJA 2023.

Autoklub „RI autosport" iz Rijeke organizira u subotu, 21. siječnja 2023. godine međunarodnu karnevalsko-turističko-sportsku   manifestaciju pod nazivom „12. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2023.", što će se programskim sadržajima odvijati na dionici  od Viškova  do Opatije, te na prostorima Kastva i Matulja.

Sudionici manifestacije su maškarani vozači i njihova pratnja u maškaranim vozilima ( različitih kategorija ). Nositelj projekta je Autoklub „RI autosport" čiji članovi imaju  višegodišnje iskustvo u ovakvim priredbama ( kao i brojnim vrhunskim manifestacijama auto, karting  i moto sporta ).

Odvijanje manifestacije  - subota, 21. siječnja 2023. godine:

  • od 8,15 do 9,15 sati  - okupljanje sudionika na Parkiralištu Milihovo i „P" zoni prema Dječijem vrtiću,
  •  u 10,01 sati – start prvog vozila i vožnja spretnosti ( IS 1 ) na parkiralištu „Milihovo" u  centru Viškova individualna vožnja do centra  Kastva – zadržavanje ( od oko 10,30 do 11,20 sati ) na osiguranoj poziciji
  • nastavak u smjeru Frlanije i usputno zadržavanje. Vožnja do centra Matulja  i odvijanje vožnje spretnosti ( IS 2 ) u samom centru u prostoru Šetališta Drage Gervaisa (ispred Osnovne škole). Zadržavanje u vremenu od 12,25 sati do zaključenja vožnje spretnosti (start u 13,01 sati, vožnja do oko 13,45 sati)

  • individualna  vožnja u smjeru Opatije (preko rotora Kuk) i dolazak na cilj – „Slatina" ( kupališna zona ) od 13,30  sati na dalje - sa završnim programom, predstavljanjM sudionika domjenkom (toplim obrokom) za sudionike i  dodjelom priznanja (završetak predviđen  oko 16 sati )

 

Pravo sudjelovanja ( kao vozač ili vozačica ) imaju  isključivo punoljetne osobe s ispravnom vozačkom dozvolom i nastupom isključivo s registriranim vozilima. Sve se provodi u duhu pravila uobičajenih u auto i moto sportskim manifestacijama ( vožnje spretnosti ) , te u suradnji i uz suglasnost Prometne policije, predviđene dozvole, police osiguranja i slično, a svako od sudionika ( vozača ) potpisom prijavnog lista potvrđuje da je upoznat s pravilima sudjelovanja, pravima i obvezama, te nastupom na vlastitu odgovornost.

 


plakat