Matulji Bike & Hike

Kartu biciklističkih i pješačkih staza možete skinuti ovdje.
 

Područje Matulja prekriveno je najvećim dijelom šumama i šumskim zemljištem, pa smo zato i napravili mrežu biciklističkih i pješačkih staza. Ukupno 150 km staza označenih po težini: zelena, plava, crvena i crna pružit će svima, pa i onima najzahtjevnijima poseban užitak - bilo da izaberete stazu koja ide samo kroz šumu i uživate u flori i fauni ili da idete prometnicom i uživate u zanimljivim i pitoresknim mjestima.

 

Prekrasan pogled na okolicu Matulja pruža se sa vidikovca u Škrapni, Zvoneći, Rukavcu i u Črnčićima, a to su i mjesta gdje ćete napraviti prekrasne fotografije za vašu arhivu uspomena.

 

Ugostiteljski objekti na cijelom području pružit će vam nezaboravan gastronomski užitak autohtonih jela koje ćete još dugo, dugo pamtiti na vašem nepcu i zasigurno se iznova vraćati ponovnom kušanju.

 

Zvončarska zbirka u Rukavcu mjesto je na kojem možete vidjeti sve zvončarske skupine sa područja PGŽ u vrijeme kada nemate priliku za to uživo. Cijelo područje općine Matulji netaknuti je prirodni raj koji čeka vas da ga zajedno sa nama istražite i uživate u njemu.