Matuljicious /Matuljišs/ Bike & Taste

 

Turistička zajednica općine Matulji će, pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i TZ Kvarnera, te u suradnji sa tvrtkom Partenca iz Matulja i Magic Sole iz Kastva i njihovim licenciranim bike vodičima, u mjesecu lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu održati Matuljicious /Matuljišs/ Bike & Taste -  interpretacije vožnje biciklima za turiste i njihove domaćine na četiri jezika.

 

Vožnje imaju rekreacijsko-edukativni karakter, a cilj je upoznati goste koji borave na našem području, kao i njihove domaćine sa prirodnim ljepotama, povijesnom i kulturnom baštinom te velikim potencijalom naše općine kao biciklističke destinacije. U sklopu vožnji biti će prezentirani i proizvodi naših OPG-ova i proizvođača kao i ugostiteljskih objekata koji se ponose autohtonim namirnicama, tradicionalnim receptima i zanimljivom prezentacijom.

Za sudionike je to prava gastronomska avantura na dva kotača.

 

Interpretacijske vožnje izvoditi će se srijedom, neovisno o vremenskim prilikama, počevši sa 05. lipnja od 16 - 20 sati i to za deset osoba za koje su osigurane i električne bicikle. Obavezna je prethodna prijava na e-mail: tzmatulji@tzmatulji.hr najkasnije do utorka do 12 sati kao i uplata od 20 €. Nakon prijave poslati ćemo podatke za uplatu i sve detalje oko same vožnje.

 

Vožnje su organizirane pod vodstvom licenciranih vodiča, te pratnje za tehničku podršku. Na određenim točkama biti će prezentirane zanimljivosti pojedinog područja na četiri jezika: hrvatski, engleski, njemački i talijanski.

 

 

DATUM

NAZIV INTERPRETACIJSKE TURE

POLAZAK 16 SATI 

5.6.

ONE SU HODILE

RUKAVAC

12.6.

ZAŠTIĆENI KRAJOLICI

RUKAVAC

19.6.

OD GOLOPUSTA DO SUP ŠIJE

VELI BRGUD

26.6.

SAKA NOĆ IMA SVOJU MOĆ

MATULJI

3.7.

TRAMONTANA

RUPA

10.7.

UZ RAPALSKU GRANICU

JUŠIĆI

17.7.

SKRIVENI BISERI

MATULJI

24.7.

ANTIČKE UTVRDE

PERMANI

31.7.

SKRIVENI BISERI

MATULJI

7.8.

ANTIČKE UTVRDE

PERMANI

14.8.

UZ RAPALSKU GRANICU

JUŠIĆI

21.8.

TRAMONTANA

RUPA

28.8.

SAKA NOĆ IMA SVOJU MOĆ

MATULJI

4.9.

OBITELJSKA MUNE

MUNE CENTAR

11.9.

OD GOLOPUSTA DO SUP ŠIJE

VELI BRGUD

18.9.

ZAŠTIĆENI KRAJOLICI

RUKAVAC

25.9.

ONE SU HODILE

RUKAVAC